Samen met leerlingen van de basisschool een gezelschapsspel te ontwikkelen om meer bewustzijn te creëren voor het geld en financieel gedrag,
Armoede en schulden:
de cijfers stijgen. Om de leerlingen kennis te laten maken met het onderwerp geld op een toegankelijke manier, eerder door het Zakgeldproject in de Indische Buurt, en nu een grotere groep met het nog te ontwikkelen gezelschapsspel.
Om het financieel bewustzijn te vergroten op jonge leeftijd wil ik een gezelschapsspel ontwikkelen samen met de leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit Watergraafsmeer. Het spel is geschikt om zowel in groepsverband op school te spelen als in gezinsverband.
Ontwikkeling in samenspraak met leerlingen uit Watergraafsmeer: door trial en error tot het spel het gewenste resultaat bereikt heeft: plezier en financieel bewustzijn samenkomend in een gezelschapsspel.
24-1-2023 tot en met 28-01-2023 is er de NOT: onderwijsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht, Ik zal een bezoek brengen om te netwerken en meteen te bekijken wat de mogelijkheden zijn op het gebied van spelontwikkeling.
Binnen 6 weken na het toewijzen van het budget starten de activiteiten:
- ontwerpen
- rooster zodat er ingetekend worden om mee 'te spelen en te denken'
- offertes, afspraken met mogelijke producenten
Productiefase:
Het spel wordt geproduceerd in de fabriek.
Speelfase:
Het spel wordt gespeeld, na uitleg, op scholen in groep 6, 7 en 8. De kinderen krijgen gratis het spel mee zodat het thuis gespeeld kan worden.
Ook krijgt iedere basisschool in Watergraafsmeer het spel aangeboden om het in de klas te kunnen spelen.