Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot | Oud Oost

stemmen

Welkom op de stempagina van Oost Begroot

Hoe het werkt
Buurtbudget envelop met stemcode
1. Vind jouw stemcode in Buurtbudget envelop

Alle bewoners van 12 jaar en ouder ontvangen in mei een persoonlijke stemcode via de post. Op de buitenkant van de envelop staat duidelijk dat daar jouw stemcode voor Oost Begroot in zit.

De beste plannen voor jouw buurt uitzoeken
2. Bekijk welke plannen jij het beste vindt voor jouw buurt

Check goed wat je van de plannen vindt en vergelijk ze met elkaar. Op deze website vind je een overzicht van alle plannen. Elk plan past binnen een van de thema's die eerder zijn gekozen door bewoners.

Het geld verdelen over de beste plannen
3. Verdeel € 300.000,- over jouw favoriete plannen

Van 9 tot en met 29 mei 2022 kun je stemmen op jouw favoriete plannen. Vind je een plan waardevol voor jouw buurt, dan kun je het een bedrag toekennen. Op deze manier verdeel je maar liefst €300.000 over jouw favoriete plannen. Geld verdeeld? Gebruik dan je persoonlijke stemcode om je selectie te versturen.

De meest populaire plannen worden uitgevoerd
4. De meest populaire plannen worden uitgevoerd

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 31 mei 2022 maken we de winnende plannen bekend en weet je dus welke plannen zullen worden uitgevoerd.

Verdeel € 300.000 over jouw favoriete plannen

Woon je in stadsdeel Oost en ben je 12 jaar of ouder? Dan ontvang je per post een stemcode om in mei 2022 te stemmen op de plannen die jij het beste vindt voor jouw buurt. Krijgt jouw favoriete plan de meeste stemmen? Dan wordt het ook echt uitgevoerd.

Begin meteen met stemmen

Wil je meer informatie over Oost Begroot?

Waar moet een plan precies aan voldoen voordat we het kunnen uitvoeren? En wie mag er eigenlijk stemmen? We hebben de antwoorden op deze, en nog veel meer andere vragen, op een rijtje gezet. Handig, zo weet je precies hoe Oost Begroot in zijn werk gaat.

Lees hier hoe het werkt

Hoe zijn de ingestuurde plannen beoordeeld?

De gemeente beoordeelt de plannen op haalbaarheid. Is de locatie geschikt?  Liggen er geen kabels en leidingen in de grond die roet in het eten kunnen gooien? Op alle haalbare plannen kan vervolgens gestemd worden. Zit jouw favoriete plan hier niet bij? Dan lees je in het verslag waarom niet.

Ga naar archief

Achtergrondinformatie

.Waarom Oost Begroot?

De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners meedenken en meebeslissen over de plannen die in de stad worden uitgevoerd. Als bewoner weet je het beste wat er nodig is in je woon- en leefomgeving. Bij Oost Begroot bepalen bewoners zelf hoe € 300.000,- van de gebiedsbegroting wordt besteed.


Wat ging eraan vooraf?

Begin dit jaar zijn er 36 plannen ingediend voor IJburg, Zeeburgereiland en 32 plannen voor Oud-Oost. Deze plannen zijn door de gemeente uitgebreid bekeken en getoetst op haalbaarheid. Nu is het tijd om te stemmen.

Welke plannen worden uitgevoerd?

Vanaf 9 mei kunnen bewoners het budget verdelen en zo stemmen op de plannen die zij het beste vinden. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die binnen het budget van €300.000,- passen worden vervolgens uitgevoerd. Op 31 mei 2022 wordt bekendgemaakt welke plannen worden uitgevoerd.

Spelregels

  • Alle personen van 12 jaar en ouder (peildatum 21 april 2022) krijgen per post een persoonlijke stemcode en mogen dus stemmen.
  • Je kunt stemmen van 9 mei tot en met 29 mei 2022, 12:00 uur.
  • Je kunt stemmen op je favoriete plannen met de persoonlijke stemcode die je per brief hebt ontvangen. De plannen die je kiest per thema, mogen het beschikbare budget van het thema niet overschrijden. Je hoeft niet het gehele bedrag per thema in te zetten.
  • De plannen met de meeste stemmen worden binnen 1 jaar na bekendmaking van de winnende plannen uitgevoerd.

Contact

Heb je verder nog vragen? Bekijk dan eerst of je het antwoord kunt vinden bij de veelgestelde vragen. 

Veelgestelde vragen

Als je geen antwoord vindt op je vraag, mail dan naar oostbegrootoudoost@amsterdam.nl. Bellen kan ook: 06 3873 8041.

Tijdlijn

10 januari t/m 7 maart 2022

Plannen insturen

10 januari t/m 30 april 2022

Haalbaarheidstoets

9 mei t/m 29 mei 2022

Bewoners stemmen op hun favoriete plannen

31 mei

Feestelijke bekendmaking winnende plannen Oud-Oost

Wil je op de hoogte gebracht worden van de uitslag of wanneer een volgende editie van start gaat?

Hou mij op de hoogte

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren