Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht

Duurzaam ruil en verkoopmarkt op het Timorplein!

Door: Gebruiker verwijderd
25 januari 2023
Projectteam | 31 maart 2023, 08:39

De planindinster gaat dit plan doorzetten op een andere manier dan Oost Begroot.

Het Timorplein is een geweldig mooi plein waar elke dag en vooral met lekker weer veel kinderen te vinden zijn.

We zien graag dat er op het plein vaker iets wordt georganiseerd voor en op den duur ook door kinderen zelf. Nu stellen we concreet een maandelijkse markt voor op de zaterdag of zondag van een paar uur waar kinderen hun speelgoed, boeken, te kleine kleding etc kunnen ruilen of verkopen tegen mooie kinderprijsjes. 

Het idee is om het kleinschalig en eenvoudig te houden, niet met te veel poespas. Maar wel prettig geregeld. Als de Stayok mee werkt, en dat willen ze vast, want we werken als ouders al met hen aan maandelijkse inloop brunches voor ouders met kinderen kunnen genieten van een kop koffie en croissant terwijl de kinderen met slecht weer lekker binnen spelen. De Stayok zou bijvoorbeeld tafels beschikbaar kunnen stellen waar de kinderen hun waar kunnen stallen. En een tafel met wat water, koffie, thee en soepstengels. (Iets te eten en te drinken aangeboden krijgen vergroot de saamhorigheid). 
 
Kinderen kunnen ook op een kleedje als dat makkelijk is voor de hele kleintjes of als er geen tafels meer zijn. Of bij erg lekker weer dan is het meteen een picknick. 
Dus kinderen op kleedjes of een aantal makkelijk te verrijden kraampje/tafeltje door de Stayok beschikbaar gesteld en dan lekker duurzaam bezig zijn. Het mag niet commercieel worden uiteraard. Kinderprijsjes zijn de norm. Een kind moet het zelf kunnen betalen als het ware met zijn/haar spaargeld. 
 
Dit vergt wel enige organisatie om het goed te doen, en enig beheer van een aantal actieve ouders. Maar die zijn vast te regelen. Er zijn hier veel ouders die maar al te graag zien dat er meer ruering is in de buurt. 
 
Maar het idee is om de kinderen er eigenlijk ook eigenaar van te laten zijn. Dus op den duur jongeren bereid vinden om  het beheer te doen door te letten op afval ed hoort hiern ook bij. Ouders vormen de tweede schil om te blijven waken of het allemaal een beetje goed gaat. Ook de Oba Javaplein kan eens een rol hebben als het om boeken gaat bijvoorbeeld. 
Kortom een plein met meer invulling voor en door kids. 

INGEDIEND DOOR BADIA BENTAYEB, Bewoonster van IB,OHG

Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren