Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht

Samen voor een schoon,fleurig en groen straatbeeld

Door: Gebruiker verwijderd
23 januari 2023
Projectteam | 31 maart 2023, 08:39

De voorgestelde vergroeningswensen passen niet binnen het beleid. We begrijpen de behoefte, maar hanging baskets doen we niet in de openbare ruimte. Op dit moment is er een alternatief niet snel te vinden.

Groen voorziening zéér wenselijk in de vorm van plantenbakken, hanging baskets en groenstroken. Start F. de Boerlaan en C. van Eesterenlaan!

Extra groen voorziening is zéér wenselijk in Amsterdam! Bloemen en planten spelen sinds mensen heugenis een belangrijke rol in ons leven.
Door de uitstraling staan ze centraal voor positivisme, rust, inspiratie en gezelligheid en dus onmisbaar voor onze leefomgeving.
Het straatbeeld word met bloembakken een stuk aantrekkelijker.

Door de opeenlopende crisissen wereldwijd, kunnen veel mensen zich geen vakantie veroorloven, zelfs niet in eigen land. Buurtbewoners komen meer tot rust in hun eigen thuisomgeving wanneer er meer natuur in hun eigen leefomgeving wordt gecreëerd! 

Waarom Feike de Boerlaan en de C. van Eesterenlaan:
De bewoners van de Feike de boerlaan zijn het over 1 ding eens, de Feike de Boerlaan mag zsm volledig op de schop! Een straat waardoor het openbaar vervoer dagelijks rijdt mag er fleuriger en groener uitzien.  

De laatste jaren hebben de straten meer een betonnen uitstraling, het ziet er rommelig en vooral niet-schoon uit. Niet attractief om te zien!
Het niet-schoon uitzien van de straten komt deels door de spanning tussen de hondenbezitters en niet-hondenbezitters. Doordat hondenbezitters zich niet houden aan de wettelijke regels en zij hun hond uitlaten op plekken waar dit niet toegestaan is, zoals kinderspeelplekken ook al staan er verbodsborden, zij hun hond niet aanlijnen en zij de hondenpoep niet opruimen.                                    

Buurtbewoners hebben er, op eigen kosten, zelf tuinmeubilair en grote bloembakken geplaatst om de straat er groen uit te laten zien en om ervoor te zorgen dat honden bezitters hun honden niet voor de deur of portiek uitlaten.

De C. van Eesterenlaan is één van de verbindings straten tussen de Indische buurt en de Oostelijke eilanden. Buurtbewoners en toeristen wandelen, joggen, fietsen en maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer. Reden genoeg om hier rust te creëren dmv groen en fleurige bloemen.

Oplossing:
We kiezen voor het plaatsen van plantenbakken, langs de stoepranden van de straten, die passen in elke omgeving. Deze plantenbakken worden gevuld met een mix aan groen en kleur van planten en bloemen.

Er wordt gekozen voor plantenbakken:
-die helder en ingetogen in vormgeving zijn (maar wel uitnodigend en een mooie uitstraling hebben) zodat juist de bloemen en planten goed zichtbaar zijn voor de gebruikers van de openbare ruimte.
-met een lange levensduur.
-die passen in elke omgeving.
-makkelijk verplaatsbaar zijn.
-die duurzaam zijn

De plantenbakken geven een verzorgd beeld en bieden een beschermende functie voor voetgangers, spelende kinderen van langsrijdend verkeer.

Hanging baskets
Feike de Boerlaan en C. van Eesterenlaan:
-Plaatsen van 'hanging baskets' door de gehele straat in één lijn aan de lantaarnpalen (Feike de boerlaan)
-Plaatsen van 'hanging baskets' aan de lantaarns en brug (C. van Eesterenlaan)
De type planten in de 'hanging baskets' worden aan het seizoen aangepast.

Voordelen hanging baskets:
-Het zorgt voor een fleurige en prettige leefomgeving.
-Kleurrijke bloemen brengen vrolijkheid en creëren een gezellige sfeer.
-Het zal een positieve bijdrage leveren aan het sociale aspect van ons buurt.
-Als de 'hanging baskets ' gehangen worden rondom het winkelcentrum, zal het voor kooplust zorgen bij de consumenten in het winkelcentrum.
-Daarnaast zorgen we ook voor de biodiversiteit door het gebruik van bij- en vlindervriendelijke mixen. Samen wordt er met de bewoners en de Gemeente Amsterdam gekeken naar geschikte plantenbakken, bloemen en plantenmixen.

Borden met verboden honden uit te laten:
Kinderen hebben vnl last van hondenpoep bij alle speelplekken. Er is geregeld bij vele portieken en groenstroken hondenpoep te zien. Momenteel worden er door vele bewoners allerlei 'zelfgemaakte bordjes met verboden om honden uit te laten of A4-tjes met teksten van ergernissen" geplaatst.

Gezien de uitbraak van de opeenlopende crisissen wereldwijd, lijkt het verzoek redelijk de uitvoering en verzorging door de hovenier van de Gemeente Amsterdam of andere hoveniers te laten doen.


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren