Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Flevohuis Collage (col-flevo-lage-huis)

Door: Gebruiker verwijderd
21 januari 2023

Gedurende 3 weken in oktober zal Kunst in Quarantaine (KinQ) bewoners van het Flevohuis A'dam Oost begeleiden bij het maken van collages.

Het plan is om gedurende 3 weken in oktober dit jaar 1 keer per week (2 uur) collages te maken met bewoners van het Flevohuis Amsterdam Oost als aanvulling op het recreatief aanbod van het huis. Het thema is herkomst. Subthema's zijn rijk/arm en natuur vroeger en nu, familiebanden en/of voormalig beroep. Tijdens de 1ste bijeenkomst wordt de historie van de collage behandeld aan de hand van voorbeelden. Daarnaast zal Kunst in Quarantaine (Brigitta Ruven, Regina Jacometti en Pim Jonker) een overzicht van het eigen gezamenlijke werk presenteren (www.kunstinquarantaine.nl). 
De vragen die gesteld worden: Wat zie je? Uit hoeveel delen is de collage samengesteld? Welke technieken zijn er gebruikt? En wat vind je van het eindresultaat?  Een schrijver zal vervolgens een aantal fragmenten uit boeken voorlezen die als inspiratiebron dienen. De bijeenkomst wordt afgesloten met individuele gesprekken over de plannen voor de volgende keer. Daarna gaan de bewoners aan de slag met eigen beeldmateriaal en/of met materiaal dat door KinQ wordt aangereikt. Het kan ook dat bewoners samen gaan werken. Uitleg over compositie, kleurgebruik en materiaal keuze. Formaat A3 is het voorstel. Aan het einde van de bijeenkomst wordt een ieder gevraagd wat hij of zij voor ogen stond. Tijdens de laatste bijeenkomst zal een fotograaf een portret van elke deelnemer maken. De collages en portretten worden ingelijst en in het Flevohuis tentoongesteld. Na de expositie is het ingelijste werk en het portret voor de desbetreffende persoon. Er worden wervingsfolders, affiches, ansichtkaarten en flyers gedrukt.  
Gestreefd wordt naar tussen de 12 en 18 deelnemers. Verwacht aantal bezoekers opening is 60. Totaal aantal bezoekers is 250. 
(Een volledig en uitgebreider inhoudelijk plan is beschikbaar)


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren