Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Buurt Groen Samen Doen !

Door: Gebruiker verwijderd
20 januari 2023

Door de buurt, voor de buurt de directe omgeving vergroenen dmv aanleg en onderhoud van een groenperk op prominente plek op het Ambonplein.

De Ambonpleinbuurt wordt als stenig ervaren. Het vergroenen van het plein enkele jaren is een start geweest, er zijn wat plekken niet goed gegaan,enkele buurtbewoners hebben dit aangekaart, maar helaas blijft alles stil liggen.                  Bewoners willen nu graag zelf initiatief nemen. Op de lege plaats waar de 3 lage cirkels van staal weggehaald zijn worden nu auto’s geparkeerd!                                    De aanleg van een groen - en bloem perk met een aanzicht zoals de hoogte van de andere bakken op het plein  met een rand van cortenstaal in een ovale vorm zo'n 30 cm boven het maaiveld zal onze omgeving veranderen en zorgen dat ook vlinders en bijen weer in onze directe omgeving komen.                                                Het aanleggen van de ovale vorm van cortenstaal zal door een erkend bedrijf gebeuren. De aanleg van het perkje zal in samenwerking zijn met een hoveniersbedrijf en directe buren die nu al groeninitiatieven in de buurt verwezenlijken "de Groene Buren', zoals meer geveltuintjes aanleggen en helpen 
onderhouden. De zorg en het onderhoud van dit perkje zal ook door hen gebeuren. In deze opzet zit besloten het ontmoeten en elkaar leren kennen tijdens de zgn onderhoudsdagen, deze worden dan ook aangekondigd bij de locatie Wijkbeheer Eigenhaard Ambonplein 1, tegenover het perk.  Toegevoegd moet ook worden een regenton, deze kan in de hoek geplaatste worden.


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren