Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Groen Perk Veemkade

Door: Gebruiker verwijderd
19 januari 2023

De bestaande buis die wild parkeren moet tegengaan wordt vervangen door een mooie groenstrook. Wild parkeren blijft onmogelijk.

Aan de Veemkade bevindt zich bij de gebouwen mY-side een mooie bomenlaan. Deze laan wordt van de kade gescheiden door een stoeprand. Op de stoep is een stalen buis gemonteerd om te voorkomen dat er auto’s geparkeerd worden. Deze buis helpt uitstekend tegen het wild parkeren maar ziet er nogal armetierig uit. Voor voetgangers die van de parkeerplaats naar de kade willen zijn er helaas geen doorgangen. Zo nu en dan struikelt er weer iemand lelijk over de buizen. Ook zijn de perkjes rond de bomen verre van royaal. De kwaliteit van deze plek loopt achter bij het niveau van deze buurt.

Vandaar dit voorstel om deze rommelige rand te veranderen in een aantrekkelijk groen perk. 

Met dit idee komt er hoogwaardig groen aan de kade zonder dat het kenmerkende havenkarakter wordt aangetast. Voetgangers kunnen voortaan goed oversteken via doorgangen tussen de perken. Wild parkeren blijft onmogelijk.

Tijdschema

Het tijdschema is vooral afhankelijk van processen binnen de gemeente. Na het de stemming in Oost Begroot en het besluit om dit plan uit te voeren zal het gaan om:

Aanbesteding: Voorjaar 2023
Opdracht: Zomer 2023
Uitvoering: Najaar 2023

Kostenraming

Schreuders Groen heeft een raming gegeven van de door hen te maken kosten. De raming is bijgevoegd als apart document. De raming bedraagt € 55.974,- exclusief BTW. Als we hier 10% voor onvoorziene kosten bijtellen komen we op € 61.571,-.

Beheer

Voor het beheer van het groene perk zou met omwonenden gewerkt kunnen worden aan een medebeheerovereenkomst. De bewoners van de gebouwen mYside 1 en 2 hebben bij beide gebouwen een geveltuin laten aanleggen. Deze geveltuinen worden beheerd door vrijwilligers. We kunnen met hen het gesprek aangaan over een vorm van medebeheer.

 

Amsterdam, oktober 2021 – januari 2023

Sytse de Maat
Veemkade 1004
06 17475384


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren