Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht

Biodiversiteit en veiligheid door mooie hagen

Door: Gebruiker verwijderd
19 januari 2023
Projectteam | 30 maart 2023, 11:19

Dit past niet in het bestaande beleid. Het plan is op een priv�terrein, maar is wel openbaar toegankelijk. Er is geen draagvlak gemeten.

Een mooie haag (b.v. meidoorn) rond het losloop hondenveldje (steltloper)zorgt voor meer veiligheid en biodiversiteit (vogels en insecten).

Het plan is om een heg te planten rondom het honden veldje bij de stelloper. De noodzakelijke lengte van de heg is ca 100m,  en om ook een paar mooie jonge bloesemboompjes te planten (bv Meidoorn). De heg (meidoorn, sleedoorn, vuurdoorn etc) zal voor meer bio diversiteit zorgen (insecten, vogels (mussen)) en zo niet belangrijker ook voor veiligheid. Het door de gemeente aangewezen hondenveldje zorgt voor onveilige situaties omdat deze grenst aan de openbare weg zonder afscherming. Er zijn al verschillende bijna ongelukken gebeurt (een ontsnapte loslopende hond is dood gereden in de Hengelstraat. Ook voor de fietsers (inmiddels ook vanuit de pond) ontstaan er gevaarlijke situaties juist op de drukste momenten als kinderen naar school fietsen. Mijn overbuurman heeft een gecompliceerde armbreuk opgelopen door een overstekende hond vanuit het veld. Ook de formule 1 pakket koeriers die door de Hengelstraat racen zorgen voor de nodige bijna ongelukken. Omdat de gemeente  dit veldje heeft aangewezen als losloop plek is ze verantwoordelijkheid voor de veiligheid en ook aansprakelijk.
De aanleg kan op verschillende manieren, door een bedrijf (ca 100 - 150 euro/m) of met behulp van de bewoners/honden bezitters. Het is ook expliciet de bedoeling dat de planten in samenspraak met de gebruikers en bewoners worden uitgezocht en van biologische oorsprong zijn, alsmede de eventueel aan te brengen grond.
Het planten en onderhoud door van de heg kan mede door de bewoners worden uitgevoerd mits daartoe de middelen worden verstrekt (voor onderhoud bv een professionele heggenschaar). Dit vergroot ook de saamhorigheid. Water geven in een droge periode is de eerste paar jaar noodzakelijk, zou dit  via druppel slang kunnen  worden aangevoerd. Er is een openbare kraan.


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren