Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Krachtmaatjes van Life&Style

Door: Gebruiker verwijderd
18 januari 2023

De Krachtmaatjes van Life&Style helpen buurtbewoners om hun leven weer op orde te krijgen en financieel sterker te worden.

Twee jaar geleden is Life&Style begonnen met het activeren en trainen van buurtmoeders om op een outreachende manier buurtbewoners in nood te helpen. Onze Krachtmoeders lopen nog steeds drie keer per week op straat om bewoners te informeren, door te verwijzen en signalen op te halen over wat er allemaal speelt in de buurt. Wij richten ons daarbij vooral op mensen die het financieel moeilijk hebben. Sinds de coronacrisis loopt het bij ons storm met mensen die niet meer in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Wij bieden hen noodhulp en laagdrempelige ondersteuning - waaronder een maatje - en werken daarbij nauw samen met organisaties zoals het Buurtteam en het Rode Kruis. 

Inmiddels staat er ook een aantal mannen klaar om zich voor anderen in te zetten. Vaak zijn dit mannen die eerst zelf in de rij bij onze voedseluitgifte hebben gestaan. Door bij ons vervolgens te gaan participeren, zijn zij sterker geworden en willen zij nu ook anderen helpen. Zij weten hoe moeilijk het is om financieel aan de grond te zitten en geen eten of dak boven je hoofd te hebben. 

Met het project ‘Krachtmaatjes’ willen wij deze vrouwen en mannen verder trainen, begeleiden en inzetten om bewoners van Oost te ondersteunen richting financiële zelfstandigheid. Van noodhulp tot participeren en leren; bij ons kunnen mensen een laagdrempelig traject volgen waardoor zij hun leven weer op orde krijgen. Een aantal van onze deelnemers is al doorgestroomd naar een reguliere baan. Daarnaast kunnen onze Krachtmaatjes ingehuurd worden voor allerlei klussen en om organisaties te helpen om hun doelgroep beter te bereiken. 

Dit project draagt bij aan het thema armoede en schulden doordat bewoners kennis en vaardigheden aanleren waardoor zij financieel zelfstandiger worden. Zij zien weer een positieve toekomst voor zich en nemen anderen daarin mee. Wij werken daarmee aan een duurzame oplossing voor armoede in de buurt.



Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren