Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht

East coast mini adventure

Door: Gebruiker verwijderd
17 januari 2023
Projectteam | 31 maart 2023, 08:39

De planindiener heeft niet gereageerd op het voorstel van de aanpassingen.

Willen wij ons inzetten op een sociaal, creatief, culinair en vooral sportieve manier in contact te brengen met name survival.

Graag willen wij budget vragen voor East Coast Mini  Adventures: een samenwerkingsverband van jongens van de buurt voor de jongeren van de buurt. Samen met Stichting Street Smart, Stichting Dynamo, Stichting Gelijkwaardigheid, en Stichting Per Mens, willen wij ons inzetten op een sociaal, creatief, culinair en vooral sportieve manier in contact te brengen met name survival skills. In de geest van het televisieprogramma expeditie Robinson voor jongeren en bestaat dus uit  verschillende nader overeenkomende sportieve survival skills en avonturen waarin we een ieder op een sportieve respectvolle manier willen bijbrengen. De bedoeling is dat wij drie dagen met 1 boot een eiland bezoeken bijvoorbeeld eiland voorbij Pampus. Van daaruit gaan we overdag op een creatieve, sportieve en vooral respectvolle manier de dagen en nachten in samenwerking met elkaar doorkomen. Zo zullen er taken en opdrachten voltooid moeten worden.

Bij sport en spel denken we aan verschillende dingen waarbij skills centraal

Staan b.v. Boogschieten, balspelen enz:

De elementen wind water vuur zullen centraal staan in opdrachten en verschillende spel elementen  b.v.

Wind-zeilen/ vliegeren

Water- paddel board  ? Km tocht over een rivier

Vuur- zelf vuur maken, eigen eten bereiden, etc.


De bovengenoemde organisaties zijn uiteraard erg gemotiveerd en enthousiast om de survivals, een leuke onvergetelijke herinnering te bezorgen met hopelijk een paar waarde volle misschien levenslessen voor de toekomst waar we allemaal uiteindelijk mee te maken krijgen

Allen zijn wij opgegroeid in Amsterdam oost, een paar van ons zijn al vader en wij willen ons graag inzetten voor de jongeren, hen van de straat houden, op het goede pad wijzen en zich belangrijk laten voelen. Wij opereren als buurtvaders, bieden de jongeren een luisterend oor en steken een hart onder de riem.

 Doelgroep

Wij richten ons op de doelgroep op de jeugd en/of jong volwassenen in de leeftijd vanaf 14 tot 18 jaar: 

- een grote afstand tot de samenleving;

- werkzoekenden/schoolverlaters;

- ongemotiveerd door moeilijk tijd;

- niet op vakantie kunnen door thuissituatie;

- die wat extra aandacht nodig hebben;

- moeite hebben om nieuwe contacten te maken.

Iedereen moet kunnen participeren in onze samenleving.

Wij willen deze jongeren motiveren om door o.a sport  en spel laten samenwerken met elkaar. Wij laten hen “overleven” en samenwerken in een groep met een creatieve knipoog. De  boot die voor ondersteunende zaken  en de catering ingezet kan worden is. De pas verbouwde, gezellige, salonboot die fungeert als keukenboot die ons in die drie dagen voor lekker eten zal voorzien (denk aan ontbijt, lunch, tussendoortjes en diner). Verder werkt de “G-unit “ met een logboek en reserveringsagenda en zijn bepaalde activiteiten natuurlijk seizoensgebonden maar ook daar kunnen we ons uiteraard  goed op aanpassen

 Planning

We zullen voor  de twee a drie dagen in evt in overleg vooraf een draaiboek hanteren waarin de vooral de persoonlijke veiligheid, huisregels, verantwoordelijkheid, respect, hygiëne en zorg voor elkaar centraal staan. De tijden voor ontbijt lunch en het avond eten en eventueel eigen inbreng. Zaken het menu  zoals voedsel allergie of vegetarisch of  halal, kunnen dan uiteraard ook doorgenomen worden in een vooraf vrij blijvend gesprek waarin we ook onze financiële zaken zullen bespreken. Afhankelijk van het aantal personen kunnen we de activiteiten op elkaar afstemmen en zien wat de mogelijkheden zijn. In nader overleg kunnen wij hopelijk in de toekomst een samenwerking met de gemeente aangaan en uitgaand van onze eerste toekomstige succesvolle pilot expeditie Robin Hood versie een samenwerking manier vinden om ook in de toekomst voor deze doelgroep  een lichtpuntje te bieden. Wij gaan met vrijwilligers werken, die verloning krijgen via het makkie systeem.

de format zal hoogstwaarschijnlijk scheef/onlogisch te komen staan.

Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren