Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Oost Begroot 2022 | Indische Buurt, OHG - Planindienfase

Terug naar overzicht
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Kansenbank 2.0

Door: Gebruiker verwijderd
17 januari 2023

We delen pakketten met food en non-food uit aan mensen die tussen wal en schip vallen. We gaan ze ook helpen door middel van casuïstiek.

We willen voor u graag door met de Kansenbank!
 
Twee jaar geleden is stichting MOI omdat dit noodzakelijk was begonnen met de Kansenbank. In buurthuis Archipel, na een donatie van Begroot Oost en met wat hulp van Rode Kruis. Wij voorzien op vrijdag mensen uit de Indische Buurt van pakketten met food en non-food. Denk aan groenten en fruit maar ook aan maandverband en toiletpapier. Wij helpen mensen die bij andere instanties niet terecht kunnen. Denk aan mensen die iets teveel verdienen om bij de Voedselbank terecht te kunnen.
 
Onze pot is leeg. Maar voortgang van de Kansenbank is noodzakelijk. De schrijnende armoede is na corona nóg meer toegenomen vanwege de energiecrisis en de verder afgenomen koopkracht. Dat is ook te zien want de rijen worden alleen maar langer. Wij zien het als onze missie om door te gaan. We bedienen 200 klanten en 100 per vrijdag. 

De toevoeging 2.0 slaat op dat we mensen die een pakket komen halen gaan aanspreken over hun situatie. We ondersteunen ze vervolgens ook via de casuïstiek van MOI of we verwijzen ze warm door naar de juiste instanties om hun situatie te verbeteren. Voor zover we dat niet al deden. Maar straks nóg beter want onze medewerkers krijgen momenteel een verkorte opleiding Sociaal Werker.
 
Ons project draagt zodoende op twee manieren bij aan armoedebestrijding. Op de directe manier door ze noodzakelijke dingen aan te bieden die ze anders niet kunnen betalen. En dus structureel door ze te helpen met casuïstiek.




Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren